Uw hond of kat rauw voeren, een goed idee?

Geschreven op in de categorie Tips.

Uw hond of kat rauw voeren, een goed idee?

Zijn honden en katten carnivoren? Het antwoord is ja. Honden en katten zijn van nature uit vleeseters. De structuur van hun kaken, tanden en spijsverteringssysteem zijn niet gewijzigd in vergelijking met de tijd waar ze zelf moesten jagen voor hun voedsel en daarom is het logisch dat ze vlees en karkassen eten. In de natuur kan je namelijk geen droge katten- of hondenbrokken vinden.

Het is aangetoond dat wilde honden en wolven ook een beperkte hoeveelheid planten, groenten of fruit eten die ze vinden in de natuur. Dit is echter een kleine hoeveelheid dus wens je uw hond naast rauwe voeding ook nog plantaardig voedsel te geven dan moet dit ideaal gezien slechts ongeveer 10% van het totaal gewicht van het eten zijn (7% groenten en 3% fruit).

Het vlees van petfret is afkomstig van koeien, kippen en varkens die nog gewoon hebben kunnen buitenlopen en dus gezonde omega 3 vetten bevatten die belangrijk zijn voor uw hond of kat. Wenst u extra omega 3 toe te voegen dan kan u steeds een stuk rauwe vis mee in de eetbak leggen (zalm, forel, makreel, haring, sardienen of ansjovis).

Enkele voordelen van een rauw dieet zijn:

Meer energie
Blinkende vacht
Gezonde spijsvertering 
Frissere adem
Sterke beenderen, tanden and gewrichten
Sterker immuun systeem
Betere stoelgang

De overschakeling naar een rauw dieet is mogelijk voor de meeste honden en katten. Wij adviseren om advies in te winnen van uw vertrouwde dierenarts om u te begeleiden bij de overgang naar een rauw dieet.